Saturday, March 21, 2015

YOU

You,
I hope that every single day
You are living your life
Happily

You,
I want you to know that
Even the seasons keep changing
Earth is moving
I will always I
The same

You,
May Allah protect you from any harm
Please be good.

Monday, August 4, 2014

MATURITY

Assalamulaikum and hallo everyone.Setelah bertahun aku tak menaip,and yeah finally aku decided nak kembali ber-blogging.Dulu sibuk study takde masa nak bukak blog.Lepas habis SPM,aku kerja cause boring gila duduk rumah.Gila kau berbulan-bulan cuti tak buat ape.Haha.Then aku sambung blaja kat matrik (KMM Dihatiku yaww) for a year.Kat sana memang hectic sampai kau rasa macam nak bernafas pun tak sempat.K tipu.Orang kata siapa masuk matrik mesti tak sempat makan sebab duk pulun study.Aku dah buktikan yang apa yang orang tu kata is totally wrong.Orang tu termasuklah kakak-kakak aku.Ye lah aku kat sana kerja makan je kut.Kengkadang ondaway nak gi kelas/lecture beli tamtam lah,kepok lekor lah,sosej lah.Hahh.Yang penting is the time management.Tapi tak payah la all the time nak membeli je.Beragak jugak lah sebab elaun 250 je.(mekasih kerajaan).Right now until the end of August in sha Allah,aku akan habiskan masa kat Perlis cause kakak aku ada kat Perlis.

Baiklah.So,harini aku nak share aku punya thoughts about maturity.*ekehemm testing1,2,3.Aku anak bongsu dalam family.So,pada pandangan orang luar kat sana,maybe aku ni lambat/tak matang macam kakak-kakak dan abang aku.Aku admit gak lah sebab kengkadang perangai aku memang tak menunjukkan yang aku ni matang.Orang kata biarlah bertambahnya usia tu membuatkan kita semakin matang.Tapi,haha entahlah.Kakak aku yang sulung tu selalu cakap yang aku ni kecik lagi and aku tak mampu nampak apa yang akan jadi pada masa akan datang.So benda ni menyebabkan aku rasa tercabar.Cewah.Aku rasa orang yang usia macam aku ni patut diberikan peluang untuk buktikan yang diaorang ni sebenarnya dah matang.Aku rasa kengkadang kakak-kakak aku ade jugak buat beberapa siri ujian untuk aku tanpa aku sedari.Sebab bagi diaorang,aku masih keanak-anakkan.Pada pendapat aku,kematangan seseorang tu tak bergantung pada umur dia.Cara dia berfikir,cara dia bergaul,cara dia bercakap dan cara dia selesaikan masalah dan cara dia membawa diri tu patut dijadikan ukuran sejauh mana kematangan dia.Kita mungkin dah besar tapi kita belum cukup matang.Bila ada masalah datang dan perlu disettlekan,time tu lah nak tengok kita matang ke tak matang.

So,korang dah matang?

p/s:#prayforgaza#prayforpeace